Besøg vidensfolk.dk ... Pressemeddelelse nr. 2/2009 
26. januar 2009
Vidensfolk.dk
  Pressemeddelelse fra vidensfolk.dk  

Læs mere om formidling af videnservice >>  


Hvor effektiv er køberes søgning efter vidensleverandører?

Vidensfolk.dk gennemfører en undersøgelse af danske virksomheders søge- og købsmønstre, når de har brug for eksterne vidensressourcer, specialister og rådgivning. 
- Målet med undersøgelsen er at give en pejling på videnservice-branchens markedsforhold. Endvidere ønsker Vidensfolk.dk at skabe endnu bedre formidling mellem købere og tjenestens hastigt voksende netværk af forskellige uafhængige vidensvirksomheder.

Krisen kradser og mange virksomhedsledere oplever, at de pludselig har brug for rådgivere og specialister med andre kompetencer, end dem de plejer. Fokus er skiftet fra udvikling af medarbejdere og forretning til rationalisering samt fastholdelse af strategi og markedsposition. Nu skal ledelsen være skarp på andre discipliner end i de fede år. 

Mange vælger, at klare udfordringerne med virksomhedens egne kompetencer. Det sker f.eks., når hverken ’huskonsulenten’ eller netværket kan hjælpe virksomheden frem til holdbare løsninger. Det kan imidlertid vise sig, at være en ærgerlig fejl, når en virksomhed går glip af de afprøvede løsninger, som de mange professionelle vidensvirksomheder kan levere.

- Spørgsmålet er nu, hvor effektiv virksomhedernes søgning efter disse løsninger og leverandører er? Finder virksomhederne frem til de rette kompetencer - og er det de rigtige løsninger der leveres? Hvordan gik det i 2008 og hvilke forventninger har virksomhederne til køb af videnservice i 2009?

- Formidlingstjenesten er en målrettet søgekanal for virksomheder med brug for at købe videnservice. Den har hjulpet flere virksomheder med at finde frem til de rigtige løsninger hos kvalificerede rådgivere og andre ’vidensfolk’, siger formidlingskonsulent Erik Nielsen og fortsætter; 

- Nu ønsker vi at få en faktuel pejling på, hvordan dette markedet reelt fungerer. Derfor opfordres virksomhedsledere og andre købere af videnservice til at deltage i analysen på www.vidensfolk.dk/analyse. Som tak for hjælpen kvitterer Vidensfolk.dk med en kopi af analyserapporten, så snart den foreligger. 

Analysens resultater vil blive offentliggjort på vidensfolk.dk og konklusionerne udsendes desuden som pressemeddelelse.

Sådan virker formidlingstjenesten Vidensfolk.dk

Vidensfolk.dk påtager sig arbejdet med at finde frem til mulighederne, så køberen kan koncentrere sig om at udvælge den løsning og leverandør, der bedst dækker det konkrete behov. Formidlingstjenesten finder frem til et udvalg af kvalificerede løsninger og leverandører, præsenterer mulighederne for køberen og skaber kontakt til de leverandører, som køberen udvælger. 

Vidensfolk.dk’s søgning foregår både i og udenfor det etablerede leverandørnetværk. Det sker også på tværs af relevante videnservice-brancher, for at afdække det reelle udbud af løsningsmuligheder. Resultatet er, at der udelukkende formidles leverandører, der både kan og vil hjælpe med en konkret opgave.

- Responsen på en opgave, der udsendes via denne tjeneste, vil altid komme fra kvalificerede vidensvirksomheder, som seriøst har vurderet, at de både kan og vil påtage sig opgaven. Herefter følger en eventuel yderligere afklaring mellem køberen og den enkelte bydende leverandør. Køberen indgår direkte aftale med den vindende leverandør, slutter Erik Nielsen.

Købere kan selv indsende opgaver til vidensfolk.dk eller lade tjenesten varetage hele eller dele af søgeprocessen. Afhængigt af den enkelte købers ønsker, kan formidlingskonsulenten lave en forudgående analyse og specificere den konkrete opgave. Køberen kan også få rådgivning omkring endelig valg af løsning. 

Det er gratis at søge leverandører gennem tjenesten og køberen er anonym indtil selve kontaktformidlingen. Desuden kan åbne udbud annonceres målrettet mod tjenestens leverandørnetværk. 

På vidensfolk.dk’s hjemmeside kan købere starte søgningen efter vidensfolk og videnservice-virksomheder kan registrere sig i leverandørnetværket. 


Henvendelse vedrørende denne pressemeddelelse kan ske til
Erik Nielsen 
vidensfolk.dk (Manator Aps) 
Telefon: +45 75954446 
Mobil: +45 23267755
E-mail: info@vidensfolk.dk

  Top


Formidlingskonsulent
Erik Nielsen

Bookmark and Share

Kolofon: 
Udgivet af Manator Aps / vidensfolk.dk - Redaktion: info@vidensfolk.dk 

Nyhedsbreve
Udgives via e-mail nyhedsbrev og RSS [til/afmeld].
 
 
 
 

Analyse af
videnskøb 
- Vidensfolk.dk laver omfattende analyse af virksomheders køb af videnservice ...

  
Deltag >>
 
Indsend en opgave - klik her
Se og svar på kundeopgaver - klik her 
© Manator Aps - Herthavej 7, DK-7000 Fredericia - Tlf.: 75 95 44 46 - Mail: info@manator.dk  |